Zagen

Voor de diverse zaagwerkzaamheden kan ons bedrijf verschillende methoden en hulpmiddelen toepassen: zagen in klimwerk, vanuit hoogwerker, kraan met velkop, Forestcutter, zaagtang, sorteertang of hoogwerkbak, minishovel met houttang, stokzaag, trekker met lier.
Bent u niet zeker of u een vergunning (‘omgevingsvergunning’) nodig hebt? Klik hier om voor uw gemeente informatie op te zoeken. Voor gemeente Oude IJsselstreek: klik hier voor algemene info rondom een kapvergunning en klik hier voor de Bomenverordening, geldig per 17-02-2023.

Zagen in klimwerk klimwerk hangende tak Wanneer een boom niet vrij kan vallen en slecht bereikbaar is voor groter materieel, is dit een goede uitkomst. De takken worden stuk voor stuk aan touwen naar beneden gelaten, zonder de omgeving te beschadigen.
Zagen vanuit een hoogwerker hoogwerker kerk Kan een boom niet vallen, maar is hij wel goed bereikbaar voor materieel, dan zetten we de meest efficiënte machine in. Vaak is dat een hoogwerker in combinatie met een mobiele kraan, om een boom in kleinere delen te snoeien, te kandelaberen of volledig weg te halen.
Mobiele kraan met  met hulpstukken voor zagen

Forestcutter

Zaagtang

Voor het gecontroleerd zagen en meteen wegtillen van takken of bomen kunnen er verschillende hulpstukken aan de giek van onze mobiele kraan. Dit spaart veel menskracht en het werkt veilig en snel. Dit is een uitkomst bij zeer stekelig hout en beperkt besmetting door teken. Bovendien is er geen sprake van morsen van olie, wat bij een kettingzaag wel voorkomt. De kraan kan het hout direct op de gewenste plek neerleggen, zodat een eventuele versnipperaar er goed bij kan. Ook wanneer te zagen bomen  dicht bij een gebouw of omheining staan die niet beschadigd mag worden, is zagen/snoeien met een hulpstuk aan de mobiele kraan een goede oplossing.
Velkop: kan alle kanten op draaien en knipt met een mes van 40 cm van 0 tot op 7 meter werkhoogte. De velkop kan gecontroleerd en snel takken en bomen vastpakken en afknippen tot een diameter van 35 cm. Ideaal voor het knotten van bomen.
Forestcutter: dit hulpstuk met een ronddraaiend mes kan langere/dikkere bomen vellen dan de velkop, maar is ook zeer geschikt voor het snoeien van bijvoorbeeld meidoornhagen.  De capaciteit is hoog. De zaagsnede is wat ruw, daarom zeer geschikt voor rooien van bijvoorbeeld naaldbossen.
Zaagtang: deze bevat een kettingzaag en kan met de krachtige tang tegelijk zeer goed de dikke stam in bedwang houden en wegtillen. Deze zaagtang gebruiken wij om bomen te vellen of te snoeien.
Stammen en takken verplaatsen  kraan sorteertang 2 Kraan met sorteertang, heeft speciale ‘houtkaken’ om takken en stammen stevig vast te klemmen. De kraan is goed inzetbaar bij snoeien en afbreken van bomen.
minishovel + rijplaten Minishovel met houttang. Deze gebruiken we in tuinen en in bos bij dunnen, zodat blijvende bomen niet beschadigd raken. Een ‘duwkop’ aan de houttang kan bomen de juiste kant opduwen tijdens het vellen. Daaronder zit een hark om het veld schoon achter te laten. We hebben altijd rijplaten op de transportwagen bij ons om, indien nodig, de bodem te beschermen.
Stokzaag  stokzaag Voor het bijsnoeien of verwijderen van enkele takken, tot maximaal 5 meter hoogte.
Transport stammen transport 1 Voor het transport van stammen hebben we drie wagens beschikbaar.

 

 

Facebooklinkedinmailby feather

Reactiemogelijkheid is gesloten