Zagen

Voor de diverse zaagwerkzaamheden kan ons bedrijf verschillende methoden en hulpmiddelen toepassen: zagen in klimwerk, vanuit hoogwerker, kraan met velkop, sorteertang of hoogwerkbak, minishovel met houttang, stokzaag, trekker met lier.
Bent u niet zeker of u een kapvergunning nodig hebt? Klik hier om voor uw gemeente informatie op te zoeken. Klik hier voor  de bomenverordening van Gemeente Oude IJsselstreek. Onderaan in deze verordening is een lijst opgenomen met per dorp de particuliere bijzondere  bomen.

Zagen in klimwerk klimwerk hangende tak Wanneer een boom niet vrij kan vallen en slecht bereikbaar is voor groter materieel, is dit een goede uitkomst. De takken worden stuk voor stuk aan touwen naar beneden gelaten, zonder de omgeving te beschadigen.
Zagen vanuit een hoogwerker hoogwerker kerk Kan een boom niet vallen, maar is hij wel goed bereikbaar voor materieel, dan zetten we de meest efficiënte machine in. Vaak is dat een hoogwerker in combinatie met een mobiele kraan, om een boom in kleinere delen te snoeien, te kandelaberen of volledig weg te halen.
Kraan met velkop Velkop De velkop aan de giek van de mobiele kraan kan alle kanten op draaien en knipt met een mes van 40 cm van 0 tot op 7 meter werkhoogte. De velkop kan gecontroleerd en snel bomen vastpakken en afknippen. Dit is veilig bij zeer stekelig hout of soorten waar veel teken in kunnen zitten. Bovendien is er geen sprake van morsen van olie, wat bij een kettingzaag wel voorkomt. Met dit apparaat kunnen we efficiënt de mooie stam eraf knippen voor brandhout dan wel productie en het resthout op een andere plek klaarleggen om te kunnen versnipperen.
Stammen en takken verplaatsen  kraan sorteertang 2 Kraan met sorteertang, heeft speciale ‘houtkaken’ om takken en stammen stevig vast te klemmen. De kraan is goed inzetbaar bij snoeien en afbreken van bomen.
minishovel + rijplaten Minishovel met houttang. Deze gebruiken we in tuinen en in bos bij dunnen, zodat blijvende bomen niet beschadigd raken. Een ‘duwkop’ aan de houttang kan bomen de juiste kant opduwen tijdens het vellen. Daaronder zit een hark om het veld schoon achter te laten. We hebben altijd rijplaten op de transportwagen bij ons om, indien nodig, de bodem te beschermen.
Stokzaag  stokzaag Voor het bijsnoeien of verwijderen van enkele takken, tot maximaal 5 meter hoogte.
Transport stammen transport 1 Voor het transport van stammen hebben we drie wagens beschikbaar.

 

 

Facebooklinkedinmailby feather

Reactiemogelijkheid is gesloten